Home | Voor de geboorte | AZG Neonatologie dagboek | AZG Special Care dagboek | AZG Medium Care dagboek | Kipi dagboek | Refaja dagboek | Week dagboek | Maand dagboek 2005 | Maand dagboek 2006 | Fotoalbum 2006 tot heden | Gastenboek | Contact | Links
Jeffrey Vroom
AZG Special Care dagboek

Het verhaal van Jeffrey.

Dinsdag 15 Juni 2004.
 
Om 13.30 uur is het dan eindelijk zover, Jeffrey gaat naar de Special Care !! Hier hebben we nog een gesprek met de arts en hij heeft veel vertrouwen in Jeffrey. De afgelopen week is Jeffrey in een stijgende lijn terecht gekomen, en gaat ineens met grote stappen vooruit. Wel is Jeffrey weer iets afgevallen, hij weegt nu 2630 gram, maar zijn voeding wordt nu aangepast zodat hij weer gaat groeien. De dokter praat al voorzichtig over het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal, maar dan moet hij geen dipjes meer hebben, groeien en zijn voeding moet op regel zijn. Het kan nog wel even duren voor het zover is maar in hun achterhoofd denken ze er al aan. Dus weer goede berichten over ons manneke.
 
Woensdag 16 Juni 2004.
 
Jeffrey heeft weer een prima dag gehad vandaag, zijn LOW-FLOW gaat nu ook naar beneden, van 1 liter naar 0.8 liter, ze willen proberen om het af te bouwen, zodat hij uiteindelijk helemaal zelf kan ademen. Dus hij zit nog steeds in de stijgende lijn. We hopen dat het zo blijft.
 
Donderdag 17 Juni 2004.
 
Ja ja het gaat goed met Jeffrey !! Zijn LOW-FLOW is vandaag van 0.8 liter naar 0.6 liter gegaan, dus dit gaat prima. Jeffrey is een slaapkopje, maar als Papa of Mama begint te praten reageerd meneer direct. Hij heeft vandaag andere voeding gekregen om te kijken dat Jeffrey weer gaat groeien. Kortom weer een goede dag voor Jeffrey.
 
Vrijdag 18 Juni 2004.
 
Het gaat steeds beter met Jeffrey. Hij is vandaag in een ander bedje gekomen. De bedjes die Jeffrey tot nu toe had waren verwarmd, om hem op temperatuur te houden, en nu ligt ons jochie op een gewoon bedje. Dus hij kan zichzelf nu op temperatuur houden. Verder gaat het prima met hem, zijn voeding gaat goed en zijn ademhaling gaat ook goed. Jeffrey heeft sinds hij op de Special Care ligt nog geen dip weer gehad. Dus het gaat voortreffelijk met Jeffrey.
 
Zaterdag 19 Juni 2004.
 
Weer een goede dag voor Jeffrey. Hij heeft een plaszakje omgekregen omdat ze zijn ontlasting en urine onafhankelijk willen opvangen, om te kijken of hij voldoende plast en poept. In de loop van de dag is gebleken dat Jeffrey te weinig plast en daarvoor krijgt hij nu glucose en zout toegediend. Zijn ontlasting loopt te snel door, waardoor de voedingstoffen niet voldoende door de darmen worden opgenomen. Hiervoor krijgt hij nu extra voedingsstoffen toegediend. Verder doet Jeffrey het prima en zijn ze goed tevreden over hem.
 
Zondag 20 Juni 2004.
 
Vandaag hebben we Jeffrey voor het eerst in bad mogen doen, en hij genoot ervan ( en papa en mama nog meer ). Jos heeft hem de fles gegeven, welke hij zonder moeite leeg drinkt. Het toedienen van glucose en zout heeft effect, Jeffrey plast nu weer normaal. Vanaf morgen komt Jeffrey elke dag op de weegschaal om te kijken of hij weer gaat groeien.
 
Maandag 21 Juni 2004
 
Het gaat weer goed met Jeffrey, zijn beademing is van 0.6 liter naar 0.3 liter gegaan. Hij is ook op de weegschaal geweest en weegt nu 2480 gram, dus hij is weer afgevallen. Jeffrey zijn voeding wordt weer aangepast met meer callorieen om te kijken of hij daarvan gaat groeien. Morgen hebben we een gesprek met de arts en misschien krijgen we dan te horen hoe het kan dat Jeffrey steeds afvalt.
 
Dinsdag 22 Juni 2004.
 
Vandaag hebben we een tegenslag te verwerken, in het gesprek met de arts hebben we te horen gekregen dat het nog maanden kan duren voordat Jeffrey naar huis komt. Dat Jeffrey steeds afvalt komt vermoedelijk omdat zijn infuus voor extra voeding is verwijderd. Zijn voeding loopt nu in een keer van zijn maag door naar de luier, hierdoor verliest hij teveel vocht en gaat Jeffrey afvallen. Vandaag krijgt hij een nieuwe infuus om te kijken of het helpt. Wel is Jeffrey iets gegroeid, hij weegt nu 2575 gram. Verder is er waarschijnlijk ontlasting in zijn urine gevonden, ze zijn het nog aan het onderzoeken. Mocht het inderdaad ontlasting zijn dan zit er mogelijk een lek in de darm, en moet Jeffrey waarschijnlijk weer worden geopereed. Een pluspuntje had Jeffrey wel vandaag, hij is van de LOW-FLOW af en ademd nu helemaal alleen. Hij doet het prima.
 
Woensdag 23 Juni 2004.
 
Het gaat goed met Jeffrey vandaag, hij heeft andere voeding gekregen en zijn ontlasting loopt minder snel door. Het infuus kunnen ze er niet in krijgen en ze gaan het morgen weer proberen. Afgezien van zijn voeding doet Jeffrey het prima.
 
Donderdag 24 Juni 2004.
 
Jeffrey doet het weer prima vandaag, als alles een beetje meezit dan mag Jeffrey Maandag van de monitor af en is dit al weer een hele stap vooruit. Mogelijk dat Jeffrey begin volgende week wordt overgeplaatst naar de Medium Care ( maag/darm afdeling ) dus na de tegenslag van Dinsdag zit er toch weer een lichtpuntje in de voortgang van onze "kanjer". Morgen gaat Jeffrey naar de OK ze kunnen het infuus er niet in krijgen dus gaat dit operatief gebeuren.
 
Vrijdag 25 Juni 2004.
 
Jeffrey heeft een redelijke dag gehad vandaag, hij is om 10.00 uur naar de OK gegaan en om 11.45 uur was hij weer terug. Het infuus zit er nu in en hij heeft zich goed gehouden na de OK. Voordat Jeffrey naar de OK ging is hij gewogen, en ja hoor hij is eindelijk gegroeid. Hij weegt nu 2875 gram. Dus weer goede berichten over Jeffrey.
 
Zaterdag 26 Juni 2004.
 
Jeffrey heeft een rustige dag vandaag. Hij ligt veel te slapen en bij te komen van de OK van gisteren. Jeffrey is weer gewogen en weegt nu 2965 gram. Zijn voeding is weer voorzichtig gestart en hij doet het er goed op.
 
Zondag 27 Juni 2004.
 
Het gaat goed met Jeffrey vandaag, hij is weer gegroeid en weegt nu 3095 gram. Hij heeft weer ontlasting gehad en het is bijna "dik ". Morgen gaat Jeffrey waarschijnlijk naar een andere afdeling, hierover krijgen we morgenvroeg bericht. We hebben hem lekker verzorgd vandaag en op de arm gehad. Jolanda heeft hem weer de fles gegeven, en drinken wil hij wel.
 
Maandag 28 Juni 2004.
 
Jeffrey is weer een stapje vooruit gegaan vandaag !!! Hij is van de monitor af en doet het nu dus helemaal alleen ! Hij houdt wel vocht vast maar plast het ook weer uit nu, hij woog vanmorgen 3185 gram ( gisterenavond laat woog hij 3190 gram ). Zoals het er nu naar uit ziet gaat Jeffrey Woensdag over naar de Medium Care, dus dat is ook weer een stapje in de goede richting. Zijn voeding gaat ook weer de goede kant op. Morgen hebben we weer een gesprek met de arts.
 
Dinsdag 29 Juni 2004.
 
Jeffrey heeft vandaag een cadeautje voor ons, vanmorgen werden we gebeld met de vraag of we vanmiddag op tijd konden zijn want Jeffrey gaat naar de Medium Care vandaag !!!!!!
 
 

AZG Medium Care dagboek