Home | Voor de geboorte | AZG Neonatologie dagboek | AZG Special Care dagboek | AZG Medium Care dagboek | Kipi dagboek | Refaja dagboek | Week dagboek | Maand dagboek 2005 | Maand dagboek 2006 | Fotoalbum 2006 tot heden | Gastenboek | Contact | Links
Jeffrey Vroom
Kipi dagboek

Het verhaal van Jeffrey.

Vrijdag 06 Augustus 2004.
 
Jeffrey ging vanmorgen heel snel achteruit en zijn ademhaling viel zelf stil. Ze hebben hem op de kap moeten nemen om hem bij de les te houden, en op de IC is Jeffrey dan ook aan de volledige beademing gekomen. De artsen hebben het vermoeden dat er een infectie bij zijn infuus is ontstaan waardoor Jeffrey snel en ernstig ziek is geworden, het kan zijn dat de bacterie in zijn bloedbaan terecht is gekomen waardoor er mogelijk een bloedvergiftiging ontstaat. Ook kan het zijn dat hij weer een urineweginfectie heeft. Alles ( bloed, urine ect ) staat weer op kweek en ze zijn gestart met antibiotica. Wel denken de artsen dat ze er net optijd bij zijn geweest.
 
Zaterdag 07 Augustus 2004.
 
Jeffrey is redelijk stabiel geworden vandaag, wel houd hij weer veel vocht vast, hij weegt nu 4420 gram. We hebben weer een gesprek gehad met de arts, en deze was voorzichtig positief over Jeffrey. Hij is binnen 24 uur stabiel geworden en dit vond ze uitstekend, verder is er "iets" in zijn bloed gevonden dus ze denken dat hij een infectie heeft gekregen van zijn infuus. Het blijft nog wel kritiek met Jeffrey, maar ze verwacht dat Jeffrey er binnen een week weer bovenop zal zijn. Ook verwacht ze dat Jeffrey eind volgende week alweer van de beademing af kan, mits er geen  "gekke" dingen gebeuren. Jeffrey zag er nog niet fris uit vandaag hij was nog bleek, en zijn HB was te laag dus kreeg hij vanmiddag een bloedtransfusie. De beademing hebben ze een klein beetje teruggedraaid.
 
Zondag 08 Augustus 2004.
 
Jeffrey begint heel langzaam uit zijn dal te klimmen. Hij houd vrezelijk veel vocht vast en weegt vandaag 4570 gram. Ze hebben een infectie in zijn lichaam gevonden en gaan nu bekijken welke infect het precies is zodat er met een gerichte antibiotica kan worden gestart. De dokter kwam nog even bij ons langs en ze vertelde dat Jeffrey het naar omstandigheden goed doet, het blijft nog even afwachten maar hij is heel voorzichtig op de terugweg. De operatie aan zijn piemeltje wordt even uitgesteld todat Jeffrey weer een beetje beter is. Jeffrey krijgt inmiddels al weer voeding en morgen of overmorgen krijgt hij weer, operatief, een nieuwe infuus voor zijn kunstvoeding.
 
Maandag 09 Augustus 2004.
 
Jeffrey heeft een redelijke dag vandaag. Zijn beademing is weer omhoog gegaan, en een infuus zat niet goed dus deze hebben ze vandaag moeten vervangen. Tijdens het verzorgen heeft hij wat last van dipjes, maar hij hersteld zichzelf hiervan. Verder is Jeffrey redelijk stabiel vandaag, zijn gewicht is vandaag  4550 gram dus hij begint wat vocht te verliezen. Ook hebben ze d.m.v. een echo een bloedstolsel naar zijn hersenen gevonden, en we moeten afwachten wat dit voor verder gevolgen voor zijn hersenen hebben. Ze zijn met een medicijn gestart die het stolsel moet oplossen.
 
Dinsdag 10 Augustus 2004.
 
Jeffrey heeft weer een goede dag te pakken. De stolsel in zijn hoofd zal volgens de arts gewoon oplossen en hij krijgt geen schade aan de hersenen. Jeffrey weegt vandaag 4550 gram dus hij is niet gegroeid. Morgen hebben we een gesprek met de dokter.
 
Woensdag 11 Augustus 2004.
 
Jeffrey doet het weer goed vandaag, hij is weer gegroeid en weegt 4600 gram. We hebben een gesprek met de dokter gehad, deze is tevreden over Jeffrey en verteld ons dat de infectie bijna is verdwenen. De stolsel in zijn hoofd moet heel langzaam gaan oplossen, maar er stroomt nog wel bloed door en ze verwacht dat Jeffrey er geen hersenschade aan over zal houden. Verder is Jeffrey mooi stabiel en heeft vandaag zijn oogjes weer open gedaan.
 
Donderdag 12 Augustus 2004.
 
Jeffrey heeft weer een goede dag gehad vandaag, zijn infectie is verdwenen en zijn beademing gaat met kleine stapjes terug. Jeffrey weegt vandaag 4300 gram dus hij begint nu eindelijk zijn overtollige vocht uit te plassen. Morgen wordt weer een onprettige dag voor Jeffrey om 08.00 uur gaat hij naar de OK voor een nieuwe infuus voor zijn kunstvoeding.
 
Vrijdag 13 Augusts 2004.
 
Jeffrey is vanmorgen naar OK geweest en heeft een nieuwe infuus gekregen. Hij heeft zich er weer goed doorheen geslagen. Zijn beademing is nog niet naar beneden gegaan. Jeffrey weegt vandaag 4270 gram, dus is hij weer vocht kwijt geraakt. Zijn ogen zijn nog wel opgezwollen. Verder is Jeffrey mooi stabiel.
 
Zaterdag 14 Augustus 2004.
 
Jeffrey doet het weer goed vandaag en weegt 4190 gram. Zijn hoofd en ogen zijn niet meer opgezwollen en Jeffrey begint alweer te lachen. Zijn beademing is een ietsje teruggedraaid, maar Jeffrey heeft geen extra zuurstof meer nodig.
 
Zondag 15 Augustus 2004.
 
Het gaat goed met Jeffrey, zijn beademing is alweer naar beneden gegaan, en morgen wordt bekeken wanneer hij aan zijn piemeltje wordt geholpen. Afhankelijk van wat voor narcose ( geheel of ruggeprik ) Jeffrey gaat krijgen, zal worden bekeken of hij weer helemaal van de beademing kan. Wordt het een ruggeprik dan gaat Jeffrey morgen van de beademing, maar wordt het geheel dan wachten ze nog een paar dagen, want anders moet hij weer ( tijdelijk ) aan de beademing terug. Verder is Jeffrey goed wakker vandaag en reageerd voor het eerst weer op ons en begint weer te volgen met zijn ogen.
 
Maandag 16 Augustus 2004.
 
Jeffrey is vandaag van de beademing gegaan, en hij doet het prima ! De operatie aan zijn piemeltje gaat voorlopig niet door de arts die dit moet doen is met vakantie. ( zo'n groot ziekenhuis en maar één arts die deze operatie kan doen ) Jeffrey is zijn overtollige vocht bijna kwijt en is mooi stabiel.
 
Dinsdag 17 Augustus 2004.
 
Jeffrey is vandaag van de monitor gegaan, en mag weer naar de Medium Care ( zodra er een plekje vrij is ). Dus Jeffrey doet het weer uitstekend, maar ze hebben weer iets in zijn urine gevonden wat op een urineweginfectie lijkt. Dit is erg vervelend voor Jeffrey, maar daarom mag hij wel naar de Medium Care. Het is een wonder hij heeft deze diepe dal ook weer overwonnen ! We zijn dan ook erg trots op hem.
 
Woensdag 18 Augustus 2004.
 
Jeffrey doet het prima vandaag en is vanmorgen weer naar de Medium Care gegaan.

AZG Medium Care dagboek