Home | Voor de geboorte | AZG Neonatologie dagboek | AZG Special Care dagboek | AZG Medium Care dagboek | Kipi dagboek | Refaja dagboek | Week dagboek | Maand dagboek 2005 | Maand dagboek 2006 | Fotoalbum 2006 tot heden | Gastenboek | Contact | Links
Jeffrey Vroom
AZG Neonatologie dagboek

Het verhaal van Jeffrey.

Zaterdag 13 Maart 2004.
 
Het is een jongen !!! In vijf minuten tijd hebben Jos en Jolanda een naam bedacht voor het kereltje :
                         
           Jeffrey Vroom.
           1020 gram.
           34 cm.
 
Jos en Jolanda zijn heel blij met hun zoon, maar tegelijk bezorgd over het feit of hij het gaat redden. Hij is immers 14 weken te vroeg geboren. De longen van Jeffrey zijn nog niet rijp en hij krijg een stof toegediend zodat dit alsnog kan gaan rijpen, Jeffrey maakt een goede start en momenteel maakt hij het goed. Maar het blijft onzeker de komende tijd. Met Jolanda gaat het stukken beter, de benauwdheid is weg, kennelijk heeft Jeffrey toch op haar longen gedrukt. Ondertussen wordt Jeffrey aan de trilbeademing gelegd de artsen zeggen dat het een sterk mannetje is. Later in de avond heeft hij al een plasluier gehad, dus zijn urinewegen en nieren werken prima. Zijn beademing gaat al stapsgewijs terug.
 
Zondag 14 Maart 2004.
 

Jolanda heeft zich vandaag voor het eerst weer kunnen douchen en ze ziet er een stuk beter uit. Jeffrey doet het naar omstandigheden prima hij heeft een goede nacht gehad en een poepluier gehad, dus zijn darmen werken ook prima. Maandag hebben Jos en Jolanda een gesprek met de kinderarts over hoe het met Jeffrey gaat en wat ons nog staat te wachten.

Maandag 15 Maart 2004.

Jolanda heeft vandaag het infuus eruit gekregen. We hebben een gesprek met de kinderarts, Jeffrey is vanacht van de trilbeademing gegaan en heeft nu conventionele beademing, vandaag willen ze kijken of Jeffrey van de beademing af kan. Elke week hebben we een gesprek met de kinderarts over de voortgang van Jeffrey.

Dinsdag 16 Maart 2004.

Jolanda gaat met stappen vooruit, ze voelt zich steeds beter. Jeffrey is vanmorgen van de beademing gegaan en moet het nu zonder doen. Hij heeft ondersteuning van CPAP, dit is een soort ballonnetje die de longen iets oprekt zodat hij bij het inademen niet de longen steeds weer helemaal moet vol zuigen. Jeffrey heeft toch wat moeite met het zelf ademen en de verpleegster moet hem af en toe eens bij de les halen. Zoals het er nu uitziet gaat het lukken hoewel Jeffrey het er soms moeilijk mee heeft.

Woensdag 17 Maart 2004.

Jeffrey is vanacht weer aan de beademing gekomen, het is allemaal teveel voor hem. Er zit in de borst een bloedvat die dicht moet groeien, en dit is bij Jeffrey nog niet gebeurd, waarschijnlijk wou het hierom niet lukken zonder beademing. Jeffrey krijgt medicijnen toegediend zodat het bloedvat alsnog gaat dichtgroeien. Als dit niet aanslaat dan proberen ze de medicatie nogmaals, en mocht dit ook niet lukken dan wordt Jeffrey hier operatief aan geholpen. Jolanda mag zoals het er nu uitziet Vrijdag weer naar huis.

Donderdag 18 Maart 2004.

De artsen zijn tevreden over Jeffrey en het klepje van zijn bloedvat wordt goed in de gaten gehouden. De kritieke fase is nu voorbij, maar Jeffrey kan zo binnen een uur een infectie krijgen en hiervan goed ziek zijn. Jeffrey is mooi stabiel momenteel.

Vrijdag 19 Maart 2004.

Jolanda mag vandaag naar huis, we gaan langs Jeffrey en die is nog steeds stabiel, met een dubbel gevoel nemen we afscheid van Jeffrey en gaan naar huis.

Zaterdag 20 Maart 2004.

Vandaag verschillende keren gebeld om te kijken hoe het met Jeffrey is. ( we gaan om de dag naar Jeffrey toe dit om zelf ook wat rust te kunnen hebben ) Jeffrey heeft vannacht bloed gekregen zijn HB waarde was niet helemaal op peil en hij krijgt foto-therapie hij ziet er wat geel uit. Jeffrey heeft wat verhoging maar dit komt door de foto-therapie.

Zondag 21 Maart 2004.

Vandaag zijn we weer naar onze zoon geweest, hij doet het voortreffelijk ze willen Jeffrey van de beademing halen maar ze hebben foto's van zijn longen gemaakt omdat ze de indruk hebben dat hij het nog niet aan kan. Op de foto is iets te zien maar ze weten niet zeker of het vocht is, ze hebben ook bloed afgenomen en dit is ook schoon, ze zetten het bloed voor de zekerheid op kweek.

Maandag 22 Maart 2004.

Jeffrey is vandaag de hele dag stabiel en ze hebben hem gewogen hij weegt nu 1050 gram. De beademing is iets omhoog gegaan, en het vocht in de couveuse is iets naar beneden gegaan.

Dinsdag 23 Maart 2004.

Vandaag hebben we weer een gesprek met de kinderarts, de arts is niet helemaal tevreden over Jeffrey, ze willen graag dat hij van de beademing gaat, maar dit kan Jeffrey nog niet helemaal aan. Jeffrey heeft mogelijk een infectie en krijgt uit voorzorg een antibiotica toegediend. Als bekend is wat voor infectie Jeffrey heeft dan krijgt hij een gerichte antibiotica. Op zich buiten de beademing om zijn ze tevreden over Jeffrey. We krijgen bericht van entadministratie Jeffrey heeft een dubieus geval van de bijnieren en moet voor de tweede keer worden geprikt.

Woensdag 24 Maart 2004.

Jeffrey houd veel vocht vast, maar dit plast hij weer uit, de beademing gaat weer een beetje naar beneden. Ze hebben de infectie gevonden en er wordt nu gestart met een gerichte antibiotica. Er zit ook een bacterie in het slijm uit zijn longen, dit wordt ook nader onderzocht.

Donderdag 25 Maart 2004.

Vandaag zijn we weer naar Jeffrey geweest, hij ziet er goed uit het vocht begint hij mooi te verliezen, de beademing is iets teruggebracht. Jeffrey is volgens de artsen stabiel momenteel.

Vrijdag 26 Maart 2004.

Jeffrey is vandaag wederom stabiel en ze gaan zijn beademing verder naar beneden zetten. Hij had iets verhoging maar de temperatuur in de couveuse is te hoog en daardoor heeft hij de verhoging.

Zaterdag 27 Maart 2004.

Vandaag zijn we weer bij Jeffrey geweest. Jeffrey heeft veel slijm in zijn longen dit is voor volwassen mensen geen probleem ze hoesten het wel uit, Jeffrey moeten ze hierbij helpen en van tijd tot tijd zuigen ze zijn longen schoon. De beademing kan weer een stapje terug worden gezet, als het zo door blijft gaan willen ze weer een poging doen om Jeffrey van de beademing te halen en weer aan de CPAP te doen.

Zondag 28 Maart 2004.

Jeffrey heeft veel vocht verloren vannacht dit ziet er goed uit, de beademing is teruggedraaid, maar vanavond is deze weer iets omhoog gegaan. Jeffrey heeft ook last van lucht in de darmen, zijn buikje is ook iets opgezwollen.

Maandag 29 Maart 2004.

De beademing is weer een stapje teruggezet, en ze denken er weer aan om Jeffrey eens van de beademing te gaan halen, Precilla is vandaag mee geweest en heeft Jeffrey voor het eerst aangeraakt. Jeffrey blijft een beetje hangen in zijn vooruitgang, hij is wel stabiel vandaag.

Dinsdag 30 Maart 2004.

Vandaag een gesprek met de kinderarts gehad, Jeffrey doet het prima, alleen zijn ze bezorgd over het feit dat Jeffrey nog aan de beademing ligt, dit kan 4 oorzaken hebben, 1. een infectie in de longen, 2. beschadiging aan de longen door te lang aan de beademing, 3. slijm in zijn longen, 4. vocht achter de longen. Ze stellen voor om Jeffrey zijn beademing nu actief te gaan terugdraaien en morgen er vanaf halen en aan de CPAP te doen. Ze zijn verder goed tevreden over Jeffrey.

Woensdag 31 Maart 2004.

Vandaag is de dag Jeffrey gaat van de beademing en aan de CPAP.Het lijkt eerst goed te gaan maar in de loop van de dag blijkt dat het niet gaat lukken, Jeffrey zakt steeds verder weg en hij gaat weer terug aan de beademing. Een teleurstelling voor beide kanten. Er komt steeds snot naar boven en dit moeten ze iedere keer weer wegzuigen.

Donderdag 01 April 2004.

Vandaag zijn we naar Jeffrey geweest, en hij ziet er niet goed uit. Jeffrey ziet er erg ziek uit, er is in zijn longen een bacterie met de naam E-coli gevonden. E-coli heeft ieder mens bij zich alleen hoort het niet in de longen te zitten. Er wordt eerst gestart met een antibiotica, en in de loop van de dag krijgt hij een gerichte antibiotica. We zien dat Jeffrey probeerd te huilen van ongenoegen, maar hij kan geen geluid maken vanwege de beademing.

Vrijdag 02 April 2004.

Jeffrey heeft een goede nacht gehad en ziet er weer goed uit, de antibiotica heeft goed aangeslagen en zijn beademing mag alweer een stukje naar beneden. Dat het met de beademing niet is gelukt ligt waarschijnlijk aan het feit dat Jeffrey een infect aan het kweken was toen de beademing eraf ging.

Zaterdag 03 April 2004.

Vandaag zijn we weer naar Jeffrey geweest, toen we aankwamen was hij alweer van de beademing en aan de CPAP. We hopen dat het nu gaat lukken, en momenteel doet hij het perfect. Zijn gewicht is iets teruggezakt naar 1105 gram. Maar Jeffrey heeft de afgelopen dagen door de infectie geen voeding gehad. Aan het einde van de dag blijkt dat Jeffrey het wederom niet aankan, en krijgt weer volledige beademing.

Zondag 04 April 2004.

Jeffrey heeft wederom een infectie bij zich, het is afwachten wat voor infectie. Ze zijn weer begonnen met antibiotica, later op de dag krijgt hij een gerichte antibiotica. Jeffrey is stabiel en doet het naar omstandigheden prima.

Maandag 05 April 2004.

Jeffrey is vandaag weer gewogen en hij weegt 1300 gram, Jeffrey houd veel vocht vast dus ze denken dat hij 1200 gram weegt, ( uitlekgewicht ) Jeffrey krijgt plastabletten om het vocht te verdrijven. Hij doet het goed op de beademing na.

Dinsdag 06 April 2004.

Vandaag weer een gesprek met de kinderarts gehad. Jeffrey had een infectie aan zijn hersenen, en dit is nu weer weg. Daarom wou het Zaterdag niet lukken met de beademing. Zijn bloed is nagekeken op bacterien en infectie's en dit zag er schoon uit. Vandaag is de uitslag van de tweede hielprik binnen en wederom is er een dubieus geval ondekt aan zijn bijnieren. De artsen hebben al bloed afgenomen en hierover krijgen we z.s.m. uitslag. Ze denken dat het niks is, ze werken met een curve en Jeffrey zit net een milimeter over de curve heen, en daarom wordt er over dubieus gesproken. Jeffrey krijgt een weekje rust en volgende week wordt er mogelijk weer geprobeerd om de beademing eraf te halen.

Woensdag 07 April 2004.

Jeffrey heeft vandaag weer bloed gehad zijn HB waarde was niet inorde, dit komt vaker voor, ze nemen vaker per dag bloed af bij hem en dan wordt zijn HB niet goed. Jeffrey is stabiel en ze laten alles zo tot het moment dat hij van de beademing af gaat. De uitslag van het bloed was vandaag nog niet binnen.

Donderdag 08 April 2004.

Jeffrey doet het vandaag prima, hij is lekker rustig en ligt af en toe in het rond te kijken. Aan het eind van de dag is de bloeduitslag binnen. ( deze is gedaan n.a.v. twee dubieuse hielprikken ) Er is een hormoon wat iets is verhoogd, dit schijnt vaker voor te komen bij te vroeg geboren baby's, volgende week gaan ze een tweede test doen om te kijken of het dan nog verhoogd is. Morgen krijgen we van de arts te horen om welk hormoon het precies gaat. Jeffrey had vannacht verhoging 38.4 en de artsen zijn voor de zekerheid ingelicht.

Vrijdag 09 April 2004.

Vandaag zijn we weer naar ons mannetje toe geweest, hij ziet er goed uit, we vinden hem wat dikker en dit klopt hij is vanmorgen gewogen en weegt nu 1390 gram. Hij houdt geen vocht vast. Ze zijn gestopt met het geven van zout en zijn beademing is ook alweer naar beneden gegaan. Over de bloeduitslag hoeven we ons geen zorgen te maken, ze gaan standaard in het AZG zoeken totdat ze zeker weten wat het is en dat het niks is. Ook in het ziekenhuis vinden ze het dubieus. Jeffrey zijn temperatuur is weer gezakt naat 37.4 dus hier is ook niks mis mee. De artsen en verzorgers zijn uitermate tevreden over hem, en wij zijn trots !

Zaterdag 10 April 2004.

Jeffrey doet het vandaag voortreffelijk, zijn beademing is vandaag een stapje teruggedraaid. Zijn voeding gaat ook steeds een beetje omhoog en hij doet het er goed op. De artsen zijn vanmorgen weer bij hem geweest en ze zijn tevreden, wat wil je het is een echte Vroompie ! Jeffrey wordt groot hij gaat qua gewicht en lengte groeien.

Zondag 11 April 2004. ( eerste paasdag )

Jeffrey doet het vandaag uitstekend, zijn beademing is weer een stukje naar beneden gegaan, en zijn voeding weer omhoog. We zijn vandaag bij hem geweest en hij is klaarwakker als we er zijn. Jeffrey ziet er goed uit de artsen en verplegers zijn goed tevreden over hem.

Maandag 12 April 2004. ( tweede paasdag )

Jeffrey heeft vandaag een dip. Zijn beademing is weer omhoog gegaan en ze halen ook weer gele sputum uit zijn longen, dit moet wit zijn, mogelijk heeft hij weer een infectie. Jeffrey oogt niet ziek en daarom zijn ze nog niet met antibiotica gestart. De voeding gaat daarintegen uitstekend, tegen de tijd dat Jeffrey weer voeding moet hebben wordt meneer wakker. Morgen hebben we weer een gesprek met de artsen.

Dinsdag 13 April 2004.

Jeffrey heeft zijn dipje weer overwonnen, er is geen infectie, maar om alles uit te sluiten is zijn sputum voor de zekerheid op kweek gezet. We hebben vandaag een gesprek met de kinderarts gehad, ze zijn dik tevreden over Jeffrey en morgen wordt weer een spannende dag, hij gaat weer van de beademing. We hopen dat het nu eindelijk gaat lukken. Vannacht wordt gestart met medicatie voor zijn lucht pijp die dan wat wijder open gaat staan, het  is en extra steuntje in de rug voor Jeffrey. De arts waarschuwd ons wel dat Jeffrey mogelijk in de toekomst last van zijn longen blijft houden, 1. astma, 2. zuurstof, 3. gauw vatbaar voor verkoudenheid. Het wil niet zeggen dat het gebeurd maar we moeten dit wel in ons achterhoofd houden. Morgen wordt er weer bloed van Jeffrey afgenomen i.v.m. de "dubieuse" hielprikken, volgende week krijgen we uitslag.

Woensdag 14 April 2004.

Vandaag zijn we weer naar ons mannetje toe geweest, hij is vanmorgen van de beademing gegaan en ligt nu aan de CPAP. Om zeker te kunnen zeggen of hij het gaat redden moeten we wachten tot morgenvroeg 11.00 uur dan kunnen ze bekijken hoe hij het volhoud. Nadat we weer thuis waren hebben we nog enkele keren gebeld en Jeffrey doet het steeds prima !! Hij ligt nu al langer aan de CPAP dan de vorige keren. Dus we hebben goede hoop dat het nu eindelijk gaat lukken.

Donderdag 15 April 2004.

Helaas onze hoop heeft niet mogen helpen, Jeffrey is vannacht weer terug aan de beademing gekomen. Voor ons dus weer een enorme tegenslag. De artsen hebben het vermoeden dat Jeffrey zijn luchtpijp te nauw is, dus is er een KNO arts bij geroepen. De KNO arts wil Jeffrey begin volgende week graag op de OK hebben, Jeffrey krijgt hier dan een roesje en ze gaan dan met een camera in zijn luchtpijp kijken wat er precies aan de hand is. Een lichtpuntje hebben we wel, morgen mogen we onze zoon voor het eerst in onze armen sluiten.

Vrijdag 16 April 2004.

Vandaag zijn we weer bij Jeffrey geweest, de artsen zijn tevreden over Jeffrey ze hebben hem gewogen en weegt nu 1500 gram. Jeffrey heeft medicijnen gehad voor de luchtpijp en hiervan kan hij vocht vast houden, dus ze denken dat hij 1400 gram weegt. De datum voor zijn "kijkoperatie" van de luchtpijp is nog niet bekend. Vandaag was een grote dag voor Jolanda, ze mocht Jeffrey voor het eerst in vijf weken op haar arm hebben. Dit was enorm leuk. Jos mag zondag zijn zoon vasthouden, het heen en weer leggen van Jeffrey is nogal vermoeiend voor hem dus is besloten dat een van ons hem mag vast houden. Vanaf Zondag gaan we hem onder begeleiding verzorgen.

Zaterdag 17 April 2004.

Jeffrey doet het uitstekend vandaag, ze zijn werderom, op de beademing na, tevreden over hem. Maandag gaan ze de "kijkoperatie" in zijn luchtpijp doen, het exacte tijdstip krijgen we morgen te horen.

Zondag 18 April 2004.

Het gaat prima vandaag met Jeffrey, Jos heeft vandaag zijn zoon mogen vasthouden. Een heerlijk gevoel na vijf weken eindelijk je zoon in je armen te sluiten. Jeffrey is vandaag gewogen en gemeten, hij weegt nu 1485 gram en is 39 cm lang. Morgenvroeg om 08.00 uur gaat Jeffrey naar de OK voor de "kijkoperatie". Dus het is morgenvroeg spannend. We hopen dat ze kunnen vinden wat er aan de hand is, en dat ze er wat aan kunnen doen zodat Jeffrey zonder beademing kan.

Maandag 19 April 2004.

Vanmorgen kregen we het bericht dat Jeffrey niet om 08.00 uur maar om 13.00 uur wordt geholpen, er is een spoedoperatie tussen gekomen. Om 13.00 uur wordt Jeffrey dan eindelijk naar de OK gebracht en om 15.00 uur kregen we bericht dat hij terug was op de afdeling. Zijn luchtpijp is nog niet volgroeid, er zit te weinig kraakbeen bij zijn luchtpijp en die is daardoor te slap. Dit komt vaker voor bij te vroeg geboren baby's. Het kraakbeen moet nu gewoon aangroeien en Jeffrey komt de komende weken niet van de beademing af. Het levert verder geen schade op aan zijn longen. Dus gelukkig goede berichten en niks ernstig aan de hand. Het uitgebreide verhaal krijgen we morgen tijdens het weekelijks gesprek met de arts.

Dinsdag 20 April 2004.

Jeffrey doet het goed vandaag. We hebben weer een gesprek met de kinderarts gehad, Jeffrey blijft de komende twee weken volledig aan de beademing, dan willen ze bekijken hoe hij is. Is hij dan stabiel en verder goed dan gaat hij weer van de beademing. De uitslag van zijn "dubieuse" hielprik was ook binnen, en deze was in orde. Dus een zorg minder. Volgende week gaan ze bij Jeffrey een hartfilm maken, een nierecho en er komt een oogarts bij hem. Dit is een standaard procedure binnen het AZG.

Woensdag 21 April 2004.

Jeffrey doet het uitstekend vandaag, ze hebben hem gewogen en hij is weer gegroeid, hij weegt nu 1630 gram. Er zijn vandaag geen bijzonderheden, morgen gaan we weer naar ons mannetje toe !

Donderdag 22 April 2004.

Jolanda moest vandaag voor controle komen bij de chirurg, alles was prima en Jolanda mag alles weer doen. Met Jeffrey gaat het vandaag prima, Jos mocht hem vandaag verzorgen en buidelen. Ook is er een fysiotherapeute langs geweest en die wil m.i.v. volgende week ons gaan begeleiden hoe we Jeffrey in de gaten kunnen houden, met oppakken en zijn heupjes en beentjes in de goede stand leggen.

Vrijdag 23 April 2004.

Jeffrey doet het prima vandaag, hij is gewogen vandaag en is alweer gegroeid. Jeffrey weegt nu 1680 gram.

Zaterdag 24 April 2004.

Jeffrey is goed op dreef vandaag, Jolanda heeft hem verzorgd en gebuideld. Jos heeft hem een rompertje aan gedaan, en Maandag moeten we kleertjes meenemen die hij dan aan mag hebben. Ook krijgt hij een muziekdoos in zijn couveuse dit is goed voor zijn ontwikkeling.

Zondag 25 April 2004.

Jeffrey doet het prima vandaag hij heeft een lekkere rustige dag.

Maandag 26 April 2004.

Vandaag hebben we Jeffrey weer verzorgd en gewogen hij is nu 1765 gram. Jos was aan de beurt om met Jeffrey op de arm te zitten, morgen hebben we weer een gesprek met de arts en horen we of Jeffrey weer van de beademing mag. Momenteel met de beademing doet hij het perfect.

Dinsdag 27 April 2004.

Vandaag niet zulke mooie berichten over Jeffrey. We zijn vannacht om 03.10 uur door de kinderarts gebeld met de mededeling dat Jeffrey zeer ernstig ziek is geworden. Hij heeft een bol buikje en is in en in bleek mogelijk heeft hij een darminfectie en misschien moet hij worden geopereerd. Om 04.45 uur belt de arts weer en vraagt aan Jos toestemming om te mogen opereren, Jos geeft uiteraard ( na kort overleg met Jolanda ) toestemming. We moeten ons erop voorbereiden dat Jeffrey de operatie mogelijk niet overleefd, en de arts vraagt of we z.s.m. naar het ziekenhuis willen komen. Om 06.00 uur komen we aan in het ziekenhuis waar Jeffrey om 05.15 uur al naar de OK is gebracht. Om 06.30 uur krijgen we dan eindelijk uitslag van de operatie, Jeffrey zijn dunnen darm zat verdraaid, doordat deze verdraaid was kon er geen bloed meer door de darm stromen. Ze hebben de darm losgemaakt en hopen nu dat de doorbloeding in de darm weer op gang komt. Jeffrey zal binnen 48 uur voor de tweede keer worden geopereerd, er zal nl een stuk darm afsterven en deze moet worden verwijderd. Op de vraag of Jeffrey buiten levensgevaar is krijgen we te horen, dat er een kans is dat Jeffrey komt te overlijden. We moeten eerst de 48 uur afwachten. Jeffrey doet het vanmiddag naar omstandigheden redelijk, hij is erg ziek en krijgt morfine tegen de pijn. De chrirug is vanmiddag nog langs geweest en deze was tevreden over Jeffrey. Ook zijn er foto's van zijn buikje gemaakt en dit zag er goed uit. Zijn buikje is niet meer zo bol en voelt weer soepel aan. Er zit een kleine kans in dat Jeffrey morgen weer wordt geopereerd dit horen we morgenochtend.

Woensdag 28 April 2004.

Vandaag hebben we een zware dag gehad ! Toen we vanmorgen bij hem kwamen zag Jeffrey er een stuk beter uit dan gisteren. We moesten wachten op de chirurg die Jeffrey nog wou bekijken, en ons zou vertellen wanneer de operatie plaats zou vinden. Om 13.00 uur kregen we te horen dat Jeffrey vanmiddag nog zou worden geopereerd, en dat ze nu aan het overleggen waren wat het maximale aantal centimers voor hem zou zijn om een kans tot overleven te maken. Er werd ons duidelijk verteld dat als ze de darm niet meer goed achten dat ze de operatie zouden gaan staken en dat Jeffrey dan komt te overlijden. Om 15.15 uur is het moment van afscheid dan daar, de couveuse wordt voor ons geopend zodat we goed afscheid van Jeffrey kunnen nemen, het kan de laatste keer zijn dat we hem kunnen aanraken en een kusje kunnen geven. Geemotioneerd achter gebleven begint het wachten dat uiteindelijk 3 uur zou gaan duren. Om 18.00 uur gaat dan eindelijk de mobiel. Ze hebben 25 cm van zijn dunnen darm kunnen behouden en dit zou voor Jeffrey net voldoende zijn om te kunnen overleven. De eerste dagen is het afwachten hoe de darm zich houd en dan wordt mondjes maat gestart met voeding. Er zit een grote kans in dat Jeffrey in de toekomst speciale voeding moet hebben, en medicijnen krijgt om te zorgen dat hij alle vitaminen en vetten krijgt. We zijn er nog niet we hebben nog een paar spannende dagen te gaan, maar een ding is zeker........ die zoon van ons is een echte vechter !!!!!!!!!

Donderdag 29 April 2004.

Jeffrey ziet er goed uit vandaag en is stabiel, hij krijgt het maximale morfine toegediend en heeft hierdoor geen pijn. De chirug is nog bij ons geweest en drukt ons nogmaals op het hart dat er een verhoogd infectiegevaar is bij Jeffrey door de operatie. Verder is het afwachten hoe hij zich de komende dagen zal ontwikkelen. Met de 25 cm darm die gespaard is gebleven moet Jeffrey het kunnen doen.

Vrijdag 30 April 2004.

Jeffrey is stabiel vandaag, de chirurg is nog langs geweest en heeft hem bekeken en was tevreden over Jeffrey. De couveuse werd weer voor ons geopend, maar nu om lekker met Jeffrey te kunnen knuffelen en hem aanraken. Hij begint te reageren op onze stemmen. Jeffrey krijgt voorlopig een antibiotica kuur en nog steeds morfine. Wel is zijn beademing alweer ietsje terug gegaan. Ook heeft Jeffrey vandaag weer ontlasting gehad, dus de darmen komen weer op gang, en we hopen dat het zo blijft.

Zaterdag 01 Mei 2004.

Vandaag weer goede berichten over onze zoon. Jeffrey doet het prima, zijn beademing is weer iets naar beneden gegaan, en de morfine zijn ze stapsgewijs aan het afbouwen. Zoals het er nu naar uit ziet is Jeffrey morgenavond van de morfine af. Het verzorgen laat hij nu ook weer toe. Zijn buikje is nog wel strak maar is niet meer bol. Het gevaar is nog niet geweken, maar het lijkt de goede kant weer op te gaan.

Zondag 02 Mei 2004.

Het blijft goed gaan met ons mannetje. Jeffrey krijgt vandaag weer 1 ml. voeding en als dit goed gaat dan gaat zijn voeding weer stapsgewijs omhoog. We hopen dat zijn darmen nu ook weer goed op gang komen. Vanavond wordt de morfine stop gezet. Hij ziet er mooi uit en zijn buikje is ook goed, alleen zijn de wondranden nog iets rood. De arts is tevreden over Jeffrey. Jeffrey begint echt weer een beetje de oude te worden. De ergste kritiek hebben we nu weer gehad, alhoewel het nog steeds zorgelijk blijft voorlopig.

Maandag 03 Mei 2004.

Vanmorgen kregen we telefoon dat Jeffrey weer ziek is geworden vannacht. Jeffrey heeft mogelijk een infectie of zijn darm is "lek" ( hechtingen laten los ). Om dit laatste uit te sluiten is besloten om Jeffrey weer te gaan opereren. Om 11.15 uur ging Jeffrey voor de derde keer in een week weer naar de OK. Om 14.00 uur kregen we dan eindelijk telefoon dat Jeffrey weer terug was op de afdeling. Er was weer een stukje van zijn darm afgestorven precies op het punt waar zijn darmen zijn gehecht. Dit is verwijderd en we hopen dat het nu goed gaat met zijn darm. Morgen hebben we een gesprek met de kinderarts en we hopen dan wat meer duidelijkheid te kunnen krijgen over de toekomst van Jeffrey. In ieder geval hopen wij dat dit de laatste operatie is geweest voor Jeffrey, en dat het nu eindelijk eens goed mag blijven met hem.

Dinsdag 04 Mei 2004.

Vandaag hebben we een gesprek gehad met de arts en de chirurg. Jeffrey heeft gisteren een klein stukje van zijn darm verloren, en dit is weer opnieuw aangehecht. De chirurg heeft goede hoop dat het nu aanslaat en dat Jeffrey niet nogmaals moet worden geopereerd. Hoe de toekomst eruit ziet is koffiedik kijken, maar hij denkt dat Jeffrey verder geen dieet of speciale voeding moet hebben. Dus de toekomst ziet er goed uit voor hem. Over twee weken mag Jeffrey ( mits alles goed gaat ) uit de couveuse en komt hij op een open bedje, ook krijgt Jeffrey dan een apart kamertje waar meer rust is voor hem.

Woensdag 05 Mei 2004.

Jeffrey doet het redelijk goed vandaag, hij houdt veel vocht vast. Vandaag is hij weer op de weegschaal geweest en is nu 2200 gram. Maar zoals gezegd houdt Jeffrey veel vocht vast. Maar 2 kilo is hij zeker. De morfine wordt afgebouwd en Jeffrey krijgt vandaag weer een beetje voeding, we hopen dat het nu goed aanslaat De oogarts is ook langs geweest om Jeffrey zijn ogen te testen, volgende week krijgen we hiervan uitslag. Het lijkt weer de goede kant op te gaan, maar we hebben vorige week en afgelopen Maandag gezien dat dit snel kan veranderen.

Donderdag 06 Mei 2004.

Jeffrey doet het vandaag goed. De morfine is stop gezet en zijn voeding is een ietsje teruggedraaid. Ze moesten teveel uit zijn maagje zuigen, dus gaat er weinig in zijn darm. Dit komt vermoedelijk door de morfine dit werkt de stoelgang ook tegen. Verder ziet hij er weer mooi van kleur uit, Jeffrey was nog steeds een beetje pips. We hopen dat zijn darmen op gang gaan komen, dan kunnen we weer naar de volgende vooruitgang gaan.

Vrijdag 07 Mei 2004.

Met Jeffrey gaat het goed vandaag, hij had zelfs een verrassing voor ons in petto. Jolanda mocht hem vandaag alweer buidelen. Zijn darmen zijn nog niet opgang gekomen, maar zoals eerder gezegd dit heeft tijd nodig. Jeffrey is vandaag ook weer gewogen, 2210 gram. Hij houdt nog steeds vocht vast, maar begint het ook goed uit te plassen. Ook heeft hij weer wat ontlasting gehad vandaag. Jeffrey is redelijk stabiel momenteel en heeft weinig "dipjes" meer. Begin volgende week is er een overleg met de KNO arts over wat ze nu aan zijn beademing gaan doen, mogelijk zit er weer een poging in om hem aan de CPAP te leggen.

Zaterdag 08 Mei 2004.

Jeffrey heeft een " luie " dag vandaag, hij heeft een goede nacht gehad, en heeft zelfs lekker op zijn buik geslapen ! Het lijkt erop dat zijn darmen beginnen te werken, ze zuigen minder uit zijn buik dan dat er in gaat, hij heeft ook alweer ontlasting gehad vandaag. Dus ( we durven het bijna niet meer te zeggen ) het lijkt weer de goede kant op te gaan. Verder is Jeffrey stabiel vandaag.

Zondag 09 Mei 2004.

Met Jeffrey gaat het goed, zijn voeding gaat nu stapsgewijs omhoog en zijn darmen beginnen te werken. Jos heeft hem vandaag gebuideld. Jeffrey is vandaag gemeten en hij is nu 42 cm. Hij ziet er goed uit en begint weer op de oude Jeffrey te lijken.

Maandag 10 Mei 2004.

Het gaat redelijk met Jeffrey vandaag, er weer een bacterie ( E-coli ) in zijn sputum gevonden, maar hij heeft geen antibiotica nodig. Verder is Jeffrey vandaag een beetje "down" en houdt veel vocht vast, morgen hebben we weer een gesprek met de arts.

Dinsdag 11 Mei 2004.

Jeffrey is vandaag alweer opgeknapt. We hebben een gesprek gehad met de arts, ze zijn zeer tevreden over Jeffrey. Jeffrey groeid goed en heeft momenteel nog geen speciale voeding nodig ( i.v.m. zijn darmoperatie ). Zijn darmen werken nu goed dus die kritieke fase is voorbij. Verder is het wachten op de KNO arts die Jeffrey gaat beoordelen of hij van de beademing kan. Verwacht wordt dat Jeffrey weer naar de OK gaat voor een "kijkoperatie" aan zijn luchtpijp, en als hij van de beademing kan verwachten ze dat hij het ook goed aan kan. Jeffrey heeft een infuus in voor extra voedingsstoffen en ze denken dat hij met dit infuus naar huis zal gaan, dit infuus kan weken danwel jaren blijven zitten, maar ooit komt hij ervanaf.

Woensdag 12 Mei 2004.

Jeffrey is mooi stabiel vandaag, de KNO arts is helaas nog steeds niet geweest, hierop zitten we met smart te wachten voor meer nieuws.

Donderdag 13 Mei 2004.

Jeffrey is stabiel, eindelijk is de KNO arts geweest en heeft gezegd dat Jeffrey morgen van de beademing kan !! Dus niet eerst naar de OK. Hij verwacht dat Jeffrey het aan kan en morgen om 09.30 uur gaat de tube eruit en komt hij aan de CPAP. Dus een spannende dag morgen, het is al de vijfde keer dat Jeffrey van de beademing komt en we hopen dat het nu eindelijk mag lukken.

Vrijdag 14 Mei 2004.

Jeffrey is vandaag om 14.00 uur van de beademing gekomen en aan de CPAP gegaan. De chirurg wou graag eerst nog een echo van zijn buik hebben alvorens Jeffrey van de beademing ging. Op de echo was gelukkig niks geen bijzonders te zien. Jeffrey doet het momenteel goed op de CPAP en de dokter denkt dat het nu gaat lukken. Wij zijn echter niet eerder gerust dan dat het morgen 17.00 uur is dan pas kan met enige zekerheid gezegd worden dat het is / gaat lukken met CPAP. Dus het is nog even afwachten maar we hebben goede hoop / moed dat het gaat lukken.

Zaterdag 15 Mei 2004.

Yes !!!!! Jeffrey heeft het gered, het was een makkie voor hem de afgelopen 24 uur, soms had hij even een dipje maar dit had te maken met "snot" in zijn neus ( wat wil je het is ook nog een "snot"neus ). In het begin was hij nog een beetje onwennig van de CPAP maar al vlot heeft hij er zich aan overgegeven en is toen tot rust gekomen waardoor het deze keer wel wou lukken met de CPAP. Dus op naar de volgende stap zullen we maar zeggen.

Zondag 16 Mei 2004.

Het gaat weer in de opgaande lijn met onze zoon, hij doet het aan de CPAP perfect. Jolanda mocht vandaag Jeffrey weer vasthouden. Met zijn ontlasting gaat het ook goed, beter dan verwacht zelfs. Als er een bed vrij is gaat Jeffrey morgen uit de couveuse in een "opnamebed" een z.g.n. open couveuse. Wederom goede berichten over Jeffrey en we hopen dat het zo blijft gaan.

Maandag 17 Mei 2004.

Jeffrey is vandaag op de weegschaal geweest en weegt nu 2525 gram. Hij doet het aan de CPAP uitstekend. Jeffrey heeft weinig last van dipjes, zijn bloedgassen zijn zelfs beter als toen hij aan de volledige beademing lag. Verder zijn ze uitermate tevreden over Jeffrey.

Dinsdag 18 Mei 2004.

Jeffrey is vandaag in een "opnamebed" gekomen. Dit is een mooi en fijn gevoel geen glas ertussen en je kunt hem beter zien en aanraken. We hebben vandaag een gesprek gehad met de kinderarts. Hij is uitermate te spreken over Jeffrey, het is een "wonderkind" ze hadden niet verwacht dat hij er zo goed bovenop zou komen, zijn voeding gaat goed, zijn darmen nemen voldoende voedingsstoffen op, zijn ontlasting is goed zijn voeding loopt mooi door in de darmen. Kortom prima !! Zijn beademing is ook goed, mogelijk gaat Jeffrey de komende week van de CPAP over naar de LOW-FLOW ( hierbij moet Jeffrey volledig zelf ademen ). Hij heeft geen extra zuurstof nodig, dus wat dit betreft wederom prima !! Als het zo blijft gaan dan mag Jeffrey van de afdeling neonatologie ( IC voor premature kinderen ) naar een normale afdeling. Wel blijft Jeffrey voorlopig nog in het AZG vanwege zijn darmoperatie. Vandaag dus weer een hele bult goede berichten, en er is een hele last bij ons weggevallen, hoewel we weten dat we er nog lang niet zijn.

Woensdag 19 Mei 2004.

Het gaat redelijk met Jeffrey vandaag. Jeffrey heeft vannacht veel dipjes gehad en vergat dan te ademen. Vanmorgen is besloten om Jeffrey een medicijn te geven waardoor hij "bij de les" blijft. Hierop doet hij het weer goed. Jeffrey heeft weer te lage bloedplaatjes, dit is al eens vaker voor gekomen, en daarom heeft hij een nier-, darm-, hart-, mild-, en buikecho gehad ( om te kijken of er ergens een bloedstolsel zit ) en gelukkig was er niks op te zien. De artsen gaan nu verder zoeken waar het dan van komt. Jeffrey heeft uit zich zelf de bloedplaatjes een klein beetje omhoog gehaald, dus we hopen dat het vals alarm is. Verder doet hij het prima, zijn voeding is weer verhoogd en hij verdraagd het nog steeds goed.

Donderdag 20 Mei 2004.

Jeffrey doet het uitstekend vandaag, zijn CPAP is  teruggezet van 5 naar 4 cm.  Zijn bloedplaatjes zijn weer boven de 100 dus dit is ook weer goed. Zijn voeding is even blijven staan want hij heft wat gespuugd.

Vrijdag 21 Mei 2004.

Jeffrey doet het goed vandaag. We mochten hem vandaag voor het eerst in bad doen. En we vonden het leuk, Jeffrey ook die ging in bad liggen slapen. Zijn CPAP is weer terugezet op 5 cm hij had er toch wat moeite mee.

Zaterdag 22 Mei 2004.

Jeffrey had vandaag een leuke verrassing voor ons, hij is van de CPAP af en ligt nu aan de LOW-FLOW !! En wat denk je ?? Hij doet het prima, eindelijk na al die weken van de beademing af. Heerlijk. Zijn voeding wordt stapsgewijs verhoogd.

Zondag 23 Mei 2004.

Het gaat steeds beter met Jeffrey, vandaag is hij weer in bad geweest en daarna hebben we hem in de kleren mogen doen. Dit is al een heel mooi gezicht, het begint al een echte "boy"  te worden. Zijn voeding en ontlasting gaan prima.

Maandag 24 Mei 2004.

Jeffrey zijn voeding is weer verhoogd, hij is op de weegschaal geweest en is nu 2555 gram. Heel af en toe vergeet Jeffrey even te ademen en dipt hij dus, maar dit komt van irritatie aan zijn luchtwegen vanwege langdurige beademing. Eigenlijk zijn ze te vreden over hoe het gaat met de LOW-FLOW. Morgen hebben we weer een gesprek met de kinderarts.

Dinsdag 25 Mei 2004.

Jeffrey doet het wederom goed vandaag. Hij heeft vandaag zijn DKTP en HIB prikken gehad. We hebben een gesprek met de kinderarts. Deze verteld ons dat Jeffrey een "wonder" kind is, hij doet het voortreffelijk. Zijn groei zit precies binnen de curve. De LOW-FLOW gaat eigenlijk ook boven verwachting ! Jeffrey krijgt momenteel voeding voor premature baby's, en is daar nu te groot voor en een maag/darm dokter komt morgen langs om te overleggen of Jeffrey speciale voeding krijgt of dat hij gewone babyvoeding mag hebben. Jeffrey heeft eigenlijk geen intensive care meer nodig dus is het plan dan ook dat hij Vrijdag of Maandag wordt overgeplaats naar een Special Care afdeling in het AZG. Wederom goede berichten over ons kereltje.

Woensdag 26 Mei 2004.

Jeffrey heeft weer een goede dag gehad, de maag/darm dokter is geweest en Jeffrey mag gewone babyvoeding hebben. Wel dipt Jeffrey vandaag veel, maar hersteld zichzelf.

Donderdag 27 Mei 2004.

Jeffrey heeft vandaag een bloedtransfusie gehad, zijn HB waarde was te laag. Voor het dippen krijgt hij nu coffieene, en daarop dipt hij nu minder. Verder gaat het uitstekend met ons manneke.

Vrijdag 28 Mei 2004.

Jeffrey heeft vandaag een gehoortest ondergaan en hij is geslaagd ! Jeffrey ligt de hele dag op een "fopper" te zuigen, en ze denken dat het tijd wordt dat Jeffrey met een flesje gaat drinken. De oogarts is geweest en er is een lichte woekering te zien in zijn ogen, als dit erger wordt moet Jeffrey worden gelaserd. Ook is er bloed in zijn ontlasting gevonden en zijn er foto's van zijn buik en darmen gemaakt.

Zaterdag 29 Mei 2004.

Jeffrey maakt het goed, op de foto's was niks bijzonders te zien. Voor de zekerheid krijgt hij een antibiotica voor een darminfectie. Jeffrey oogt niet ziek en gedraagd zich ook niet ziek. Dus we hopen dat het met een sisser afloopt.

Zondag 30 Mei 2004.

Vandaag is Jeffrey weer lekker in bad geweest. Hij ziet er inderdaad niet ziek uit en gedraagd zich ook niet zo. Hij heeft heerlijk genoten dat hij in bad mocht. Jeffrey krijgt vandaag weer voorzichtig wat voeding. Het bloed in zijn ontlasting is nog niet weer gezien, waarschijnlijk komt dit door het vele poepen wat Jeffrey doet. En is zijn slijmvlies wat geirriteerd. We mogen een wipstoeltje voor hem meenemen, daar heeft hij het nu aan toe.

Maandag 31 Mei 2004.

Jeffrey is vandaag gewogen en weegt nu 2630 gram. Zijn beademing gaat perfect en zijn voeding gaat ook goed. Jeffrey krijgt momenteel maar 5 cc per uur. Verder doet hij het prima, morgen hebben we weer een gesprek met de kinderarts.

Dinsdag 01 Juni 2004.

Jeffrey heeft vannacht twee zware dipjes gehad en vergat te ademen, ze hebben hem van ver moeten halen. De arts heeft dan ook besloten dat Jeffrey deze week nog niet naar de Special Care gaat. Jeffrey heeft de dipjes omdat het kraakbeen in zijn luchtpijp nog niet helemaal is volgroeid, de dokter verwacht dat Jeffrey hier overheen groeid en dat het vanzelf over gaat. Mocht het te lang gaan duren met zijn dipjes dan krijgt hij weer een "kijkoperatie". Hij ligt nog wel aan de LOW-FLOW het is niet zo slim dat hij weer aan de beademing moet. Over de werking van zijn darmen is de arts zeer tevreden, en ze nemen genoeg voedingsstoffen op. Jeffrey krijgt nu elk uur gewone babyvoeding en doet het er prima op. Jeffrey vindt het allemaal best en ligt bijna de hele dag te knorren.

Woensdag 02 Juni 2004.

Het gaat goed met Jeffrey vandaag, hij heeft weinig dipjes. We hebben hem vandaag weer in bad gedaan en hij genoot ervan. Zijn voeding is een ietsie verhoogd en hij is op de weegschaal geweest. Jeffrey weegt nu 2750 gram, dus dit gaat goed.

Donderdag 03 Juni 2004.

Jeffrey heeft vandaag heerlijk in zijn wipstoeltje gezeten, en geniet er met volle teugen van. Het gaat redelijk met hem, er is weer bloed in zijn ontlasting gevonden, en dit vinden Jolanda en Jos toch wel zorgelijk, zou er iets met zijn darmen aan de hand zijn ??? De arts tilt er niet zo zwaar aan hij zegt dat de verpleging het goed in de gaten moet houden, en er geen reden tot zorgen is. Jos wil morgen een gesprek met de arts om duidelijkheid te krijgen waar het nu weg komt en of er iets aan te doen is. Verder doet ons manneke het prima, hij is er in elk geval niet ziek van, en gedraagd zich uitstekend.

Vrijdag 04 Juni 2004.

Jeffrey doet het vandaag prima, het bloed in zijn ontlasting komt omdat Jeffrey over is gegaan van premature babyvoeding naar gewone baby voeding. Hierdoor is zijn slijmvlies wat geiriteerd. Zijn voeding is dan ook een stapje teruggezet om zijn slijmvlies wat rust te geven. Verder doet hij het prima, Jeffrey zit regelmarig in zijn wipstoeltje, en heeft weinig last van dipjes. Er wordt al weer voorzichtig gesproken dat Jeffrey mogelijk volgende week naar de Special Care kan. Jolanda mocht Jeffrey vandaag voor het eerst de fles geven.

Zaterdag 05 Juni 2004.

Het gaat weer prima met Jeffrey. Hij heeft al een paar keer de fles gehad en dit gaat prima. Jeffrey heeft vandaag weinig last van dipjes, dus het ziet er weer goed uit. Morgen mogen we onze knul weer in bad doen.

Zondag 06 Juni 2004.

Het gaat wat minder met Jeffrey vandaag. Hij heeft een paar flinke dippen gehad vannacht en ze moesten hem weer van ver halen. Ze hebben zijn infuus verwijderd, ze denken dat hij op die plek een infectie aan het kweken is. Jeffrey ziet erg bleek en doet verder niet ziek aan, wel heeft hij last van zijn arm waar het infuus inzat. De hele dag heeft Jeffrey last van dippen maar niet zo erg als de 3 van vannacht. We hebben hem niet in bad gedaan, hij heeft nu even rust nodig.

Maandag 07 Juni 2004.

Het gaat iets beter met ons kereltje. Ze hebben bloed afgenomen om te kijken of hij inderdaad een infectie heeft, en ze zijn voor de zekerheid gestart met antibiotica. Jeffrey dipt vandaag wat minder en als hij dipt dan hersteld hij er snel van. Verder is hij is best "ondernemend" als er activiteiten voor hem zijn, zoals flesje geven of in de wipstoel, dan is hij goed wakker en geniet er van.

Dinsdag 08 Juni 2004.

Jeffrey doet het weer goed vandaag. We hebben vanmiddag weer een gesprek gehad met de arts, Jeffrey heeft weer bloed in zijn ontlasting. Dit is een teken dat hij het niet goed doet op normale babyvoeding, ze gaan morgen dan ook in overleg met een dieetist om te kijken dat Jeffrey over moet op "astronauten"voeding. In deze voeding zijn de voedingsbestanddelen die hij nodig heeft in stukjes geknipt, zodat het voor Jeffrey makkelijker te verwerken en te verteren is. Verder is het wachten op de uitslag van zijn bloed of Jeffrey een infectie heeft of niet, hij is er in elk geval niet ziek van. Er wordt weer gesproken over de Special Care, mogelijk dat hij er volgende week naar toe gaat. Jeffrey dipt nog wel maar de dipjes zijn acceptabel. Na het gesprek mocht Jos zijn zoon op de arm en voor het eerst de fles geven, eindelijk na 12 weken !!!!

Woensdag 09 Juni 2004.

Jeffrey doet het uitstekend vandaag, zijn voeding wordt aangepast naar "astronautenvoeding". Hierop doet hij het prima en zijn bloed is ook uit de ontlasting. Vandaag heeft Jeffrey weer een surprice voor zijn papa en mama, hij gaat morgen of Maandag naar de Special Care !!!!! Als er een plekje vrij is gaat hij morgen en anders Maandag. Hij heeft bijna geen dipjes meer dus dit gaat ook goed.

Donderdag 10 Juni 2004.

Helaas er was geen plekje op de Special Care dus Jeffrey gaat nu waarschijnlijk Maandag naar deze afdeling. Opa Vroom is vandaag met Jos meegeweest en heeft Jeffrey de fles mogen geven. Ons manneke doet het prima zelfs boven verwachting.

Vrijdag 12 Juni 2004.

Ons manneke doet het prima vandaag, ze zijn er ( eindelijk ) achter waarom Jeffrey zoveel dipjes heeft. Het slangetje voor zijn sondevoeding zat iets te diep en daarom had Jeffrey zoveel, en soms zo erg , veel dipjes. Nadat dit vanmorgen is verholpen heeft Jeffrey nog geen dipje weer gehad. Op zijn "nieuwe" voeding doet hij het ook prima zijn ontlasting is weer dik, en er is tot nu toe geen bloed meer in zijn ontlasting gevonden.

Zaterdag 12 Juni 2004.

Het gaat prima met Jeffrey vandaag. Hij heeft vanmiddag heerlijk in zijn wipstoeltje gelegen, en is erg  nieuwschierig. Zijn voeding gaat ook goed, Jeffrey is ook op de weegschaal geweest en weegt nu 2560 gram. Hij is inderdaad afgevallen, maar dit komt omdat hij andere voeding krijgt en is het normaal dat hij eerst afvalt.

Zondag 13 Juni 2004.

Het gaat goed met Jeffrey, we hebben hem vandaag lekker in de tummie tub gedaan, en daarna heeft Jolanda hem de fles gegeven. De uitslag van zijn bloed was ook binnen en Jeffrey heeft geen infectie, dus ze zijn ook gestopt met het geven van antibiotica. Jeffrey is vandaag gemeten en is 43 cm. Als er morgen plaats is gaat hij naar de Special Care.

Maandag 14 Juni 2004.

Het gaat weer uitstekend met onze Jeffrey !! Jeffrey heeft geen dipjes meer en is lekker rustig. Morgen hebben we op Neonatologie eerst nog een gesprek met de dokter en daarna is het dan eindelijk zover Jeffrey gaat naar de Special Care !!! Voor Jeffrey ( en voor ons ) een hele stap voorwaarts.

AZG Special Care dagboek

large04.jpg