Home | Voor de geboorte | AZG Neonatologie dagboek | AZG Special Care dagboek | AZG Medium Care dagboek | Kipi dagboek | Refaja dagboek | Week dagboek | Maand dagboek 2005 | Maand dagboek 2006 | Fotoalbum 2006 tot heden | Gastenboek | Contact | Links
Jeffrey Vroom

Maand dagboek 2005.

April 2005.
 
Jeffrey heeft een redelijke maand achter de rug, helaas heeft hij al weer twee keer in het ziekenhuis gelegen. Zijn verkoudheid ging maar niet over en als Jeffrey in het ziekenhuis lag ging het in een mum van tijd weer goed met hem. De eerste keer lag Jeffrey in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal, de tweede keer lag Jeffrey in het UMCG. Daar hebben ze verdere onderzoeken gedaan en nu blijkt dat Jeffrey allergisch is voor huisdieren, dus we hebben besloten om de huisdieren op een goed adres onder te brengen, en sindsdien gaat het inderdaad uitstekend met Jeffrey. Zijn verkoudheid is over en het hoesten is ook een stuk beter geworden. Jeffrey weegt 8020 gram en is 69 cm. Jeffrey krijgt overdag geen sondevoeding meer, en krijgt nu flessen van 150 ml, met daarnaast ook nog eens fruit !! Eind Mei moet Jeffrey weer terug komen voor controle en dan wordt ook besproken of zijn voeding mag worden uitgebreid met brood.
 
 

jeffreybox2.jpg

Mei 2005.
 
Jeffrey heeft een goede maand achter de rug. Hij is voor controle geweest en zijn lengte is 69 cm, zijn gewicht is 8145 gram. Zijn voeding wordt nu uitgebreid, hij mag meer warme hap en een liga koekje erbij, ook mag hij een stukje brood hebben. Jeffrey is nu volledig van de sondevoeding af en het gaat uitstekend. Zijn flesvoeding is nu 200 ml per fles. Wel zitten zijn longen weer wat vol en moet hij begin Juni voor controle komen bij een longarts, misschien dat zijn pufjes wat aangepast worden. Met de ontwikkeling van Jeffrey gaat het uitstekend !!!! Hij kruipt, zit, staat en loopt in de box. Jeffrey is een zonneaanbidder, want hij is al mooi verkleurd door de zon. Al met al gaat het prima met Jeffrey.

jeffreybuiten.jpg

Juni 2005.
 
Jeffrey heeft een goede maand achter de rug. Hij is weer snip en snotverkouden geweest, en had het daarbij soms goed benauwd, maar we hebben het op eigen houtje kunnen redden dit keer. Jeffrey is weer voor controle geweest naar het UMCG, hij weegt 8490 gram en is 70 cm lang. De doktoren waren goed te spreken over Jeffrey, dankzij de doorzetting van Jos is het gelukt om zonder sondevoeding verder te kunnen. Jos kreeg te horen dat ze in het ziekenhuis niet hadden verwacht dat hij ooit zonder sonde zou kunnen. Ook over zijn ontwikkeling zijn ze goed te spreken, we hoeven pas in September terug te komen. Dit is een goed teken.
 
Juli 2005.
 
Jeffrey doet het uitstekend, hij is heerlijk vrolijk en begint de wereld steeds meer te ontdekken. Gelukkig hebben we deze maand en komende maand geen ziekenhuis bezoek op het programma staan. Jeffrey geniet van alle aandacht die hij krijgt en eind volgende maand gaat hij samen met ons een weekje camperen. Het eten gaat prima met Jeffrey hij krijgt nog maar twee flessen per dag en verder krijgt hij pap, fruit, brood en warm eten. Hij is een goede eter alles wat je hem voor zet gaat op, maakt niet uit hoeveel. Papa let natuurlijk wel op dat hij niet te veel krijgt. Al met al een hele goede maand voor Jeffrey en we hopen dat hij zo voort blijft gaan.

jeffreyveenpark.jpg

Augustus 2005.
 
Jeffrey heeft weer een uitstekende maand achter de rug. We zijn nog wel even naar het ziekenhuis met hem geweest, Jeffrey was weer vreselijk aan de diaree en dit wou maar niet overgaan. Ze hebben zijn ontlasting en urine op kweek gezet om te kijken of hij een virus bij zich had. Anderhalf week later kregen we een telefoontje van de dokter dat alles inorde was en inmiddels was de diaree al gestopt, achteraf is gebleken dat Jeffrey twee kiezen boven heeft gekregen en daarom was hij kennelijk aan de diaree. Jeffrey is gewogen en gemeten en hij woog 9020 gram en zijn lengte was 73 cm. Dus dit is prima in orde. We zijn op vakantie geweest en Jeffrey heeft het prima naar zijn zin gehad op de camping, alle aandacht was voor hem, en hij is bijna lek geprikt door de muggen, maar Jeffrey had er zelf geen last van. Ook begint Jeffrey te stappen aan de hand. Al met al een prima maand. 22 September moet Jeffrey weer naar het ziekenhuis voor conrole bij 3 doktoren.

jeffreyberenkuil.jpg

September 2005.
 
Jeffrey heeft een uitstekende maand achter de rug. Hij heeft heerlijk gezwommen en begint steeds meer te stappen, zelfs aan een hand. Jeffrey staat steeds vaker los in de box. Jeffrey is ook voor controle geweest naar het UMCG. Ze waren hier uitermate tevreden over hem. Hij mag nu alles gaan eten, mits niet te gekruid, zijn speciale melkvoeding ( de neocate ) wordt ook gestopt en Jeffrey krijgt een ander soort melkvoeding. Jeffrey eet nu gewoon met " de pot " mee en hij doet het uitstekend, de dunne luiers blijven weg. Ook zijn ontwikkeling gaat prima, in het UMCG stonden ze er versteld van wat Jeffrey inmiddels allemaal al kan, eigenlijk boven verwachting. Jeffrey hoeft pas in Maart 2006 terug te komen voor controle !!!!! Dus........het gaat uitstekend met ons mannetje.

dsc00376.jpg

Oktober 2005.
 
Jeffrey heeft een goede maand achter de rug, in het begin van de maand was Jeffrey weer wat aan de diaree, maar na wat aanpassing in zijn voedingspatroon, gaat het nu prima met zijn ontlasting. Jeffrey krijgt steeds minder de fles en steeds meer vaste voeding, koekjes tussen door, een spekkie lust meneer ook al. We zijn met Jeffrey naar het zwembad geweest, maar het water vind hij nog niet zo leuk. Deze maand hebben we geen ziekenhuis bezoeken gehad, alleen even telefonisch met de dieetiste. Ze vond het prima zoals Jos de voeding heeft aangepast, alleen zijn pap en flesvoeding is verhoogd van 200 cc naar 250 cc. Al met al goede berichten over Jeffrey deze maand.

jeffreyzwembad.jpg

November 2005.
 
Deze maand een kort berichtje over Jeffrey, hij doet het uitstekend. Jeffrey is wel snot en snip verkouden geweest, met daarbij de gebruikelijke benauwdheid, maar met wat extra medicijnen is hij er weer bovenop gekomen. Een goed berichtje van deze maand is dat Jeffrey nu van zijn speciale voeding af is en gewone nurtilon krijgt. Hij doet het er prima op.

jeffrey0512.jpg

December 2005.
 
Jeffrey doet het uitstekend, hij loopt nu los en zegt papa. Jeffrey heeft goed door dat hij kan lopen en wil dan ook niet meer in de box en loopt nu overal heen. Een handenbindertje is het nu. Overal aanzitten, ja de wereld verkennen nu. Zijn gezondheid is prima hij heeft momenteel nergens last van, en Jeffrey eet alles wat hem wordt voorgezet. Namens Jeffrey en onszelf willen we jullie een prettige jaarwisseling toewensen en een goed en gezond 2006 !!!!!!

jeffreysneeuw.jpg