Home | Voor de geboorte | AZG Neonatologie dagboek | AZG Special Care dagboek | AZG Medium Care dagboek | Kipi dagboek | Refaja dagboek | Week dagboek | Maand dagboek 2005 | Maand dagboek 2006 | Fotoalbum 2006 tot heden | Gastenboek | Contact | Links
Jeffrey Vroom

Maand dagboek 2006.

Januari 2006.
 
Jeffrey heeft weer een goede maand achter de rug. Hij is voor controle geweest bij de longarts deze maand, zijn longen waren schoon en Jeffrey hoeft geen pufjes meer te gebruiken. Mocht hij weer verkouden worden, met daarbij de bekende benauwdheid, dan mag Jeffrey tijdelijk even een pufje gebruiken. Jeffrey hoeft bij de longarts pas weer te komen als hij 5 jaar is, dan wil de arts zijn longinhoud gaan testen. Jeffrey is gewogen en gemeten, hij weegt nu 9350 gram en is 73.9 cm lang. Zijn gewicht is vanaf September 2005 niet veel toegenomen ( 230 gram ) en ook in de lengte is hij niet veel gegroeid ( 0.4 cm ). Verder gaat het uitstekend met Jeffrey, hij loopt de hele dagen nu, en geniet er met volle teugen van.

jeffreyenpapa.jpg

jeffreystoel.jpg

Februari 2006.
 
Jeffrey heeft weer een goede maand achter de rug. Hij doet het uitstekend, en loopt/rent door het huis, de nodige blauwe plekken zijn het gevolg, hij wil sneller dan dat hij kan en valt daarbij nogal eens. Deze maand hebben we geen ziekenhuisbezoek gehad, Jeffrey moet op 23 maart weer voor controle naar het ziekenhuis. Jeffrey is 13 maart jarig en wordt dan 2 jaar, twee dagen na zijn verjaardag mag Jeffrey voor het eerst naar "school" wordt de wereld weer een stukje groter voor ons mannetje.

precillajeffrey.jpg

Maart 2006.
 
Jeffrey heeft weer een uitstekende maand gehad. Jeffrey is 13 Maart twee jaar geworden, en hij is goed verwend met cadeautjes, Jeffrey genoot van alle aandacht die hij kreeg op zijn verjaardag. 23 Maart zijn we weer met hem naar het ziekenhuis geweest, Jeffrey doet het prima, hij weegt 9.600 gram en is 76.5 cm lang, dus hij is vanaf Januari weer gegroeid. De artsen waren goed tevreden over hem, zijn motoriek en ontwikkeling gaat prima, alleen vinden dat zijn spraak iets achter blijft, Jeffrey brabbelt al wel wat, maar zinnetjes kan hij nog niet zeggen, het blijft bij "papa, mama en ah", dit is momenteel nog geen probleem maar het is wel iets om in de gaten te houden, dus veel tegen hem praten de komende tijd. De darmen waren ook prima in orde, kortom weer goede berichten vanuit het ziekenhuis.

jeffreyjarig06.jpg

April 2006
 
Jeffrey heeft weer een goede maand achter de rug. Hij gaat niet meer naar de peuterspeelzaal, Jeffrey vind het erg leuk, maar hij is nog iets te klein / jong hiervoor. Bij het voorlezen heeft hij geen aandacht, en speelt dan op zijn manier. Dus we hebben besloten het eerst uit te stellen tot na de vakantie. Jeffrey begint te brabbelen, hij wil dikke verhalen vertellen maar je snapt er helaas nog niks van. Ook heeft Jeffrey bij Papa op de motor gezeten ( de motor stond stationair te draaien ) hij genoot hiervan en had een dikke lach op zijn gezicht. Al met al weer goede berichten weer deze maand.

jeffreymotor.jpg

Mei 2006
 
Jeffrey heeft een goede maand achter de rug, hij was prima op dreef deze maand, alleen in de laatste dagen van Mei ging het even mis, Jeffrey heeft nu last van de buikgriep, en de diaree loopt hem werkelijk bij de benen langs. Je kunt er niet tegen verschonen, alles wat er via de mond in gaat loopt gelijk weer door. Jos is nog even bij de dokter geweest met Jeffrey dit i.v.m. eventuele uitdroging, maar het is allemaal prima in orde, het heeft even tijd nodig.

1001541.jpg

dsc02819.jpg

Juni, Juli & Augustus 2006.
 
Jeffrey heeft een paar goede maanden achter de rug. Zijn diaree is nu over, we hebben zijn imodium ( tegen diaree ) wat opgeschroefd, en nu blijven de dunne luiers uit. Jeffrey is met de caravan op vakantie geweest, en hij heeft genoten op de camping. Lekker van de glijbaan, en heerlijk zwemmen. Jeffrey heeft zijn watervrees overwonnen. Volgende maand moet hij weer voor controle naar het UMCG. 

dsc03134.jpg

dsc03346.jpg